Ez várható

2023.07.24. 17:30

Minden is előfordulhat a következő napok időjárásában

Az ilyenkor szokásos nyári időjárás jellemzi térségünket. A hétfői nyári meleg után a héten mindenben lehet részünk – Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Állomásának meteorológusa szerint.

Póczos Nikolett

Fotó: Ádám János

A múlt hét eleji forróság után már napok óta 30 fok körüli hőmérsékleteket tapasztalhatunk, ami teljesen átlagos ilyenkor nyáron – mondta Erdődiné Molnár Zsófia. A meteorológus hozzátette, a nyár közepének megfelelő időjárás mérhető és várható térségünkben a következő egy hétben, 10 napban melyet előre tudnak valószínűsíteni a szakemberek.

Kedden már egy hullámzó frontrendszer alakítja majd időjárásunkat, ezért záporokra, zivatarokra is lehet számítani és zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél is. A csapadék mennyiségét illetően jelentős területi különbségek lehetnek.

A pár fokos lehűlés szerdán is kitart, amikor ismét számíthatunk záporra és zivatarra – mondta a meteorológus. Csütörtökön átmenetileg több fokkal lehűl a levegő, de pénteken melegedés kezdődik, és a hétvégére már újra visszaáll a 30 fok körüli hőmérséklet, a strandidő, sok napsütéssel, így ezzel tervezhetünk július utolsó hétvégéjén – mondta Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Állomásának meteorológusa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában