Közgyűlés

2023.06.22. 12:21

A közösségi közlekedés és a repülőtér is a képviselők előtt – percről percre

Júniusi ülését tartja Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtökön.

Fotó: Ádám János

Júniusi rendes ülését tartja Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyre előzetesen 18 napirendi pontot terjesztettek elő, de több sürgősségi indítvány is a grémium elé került még a reggel folyamán.

Az utcazenélés kérdése mellett többek között napirendre kerül az MVK Zrt. 2022. évi közszolgáltatási tevékenységéről készült éves Közszolgáltatói Jelentés és a 2022. évi Éves Pénzügyi Ellentételezés összegének elfogadására tett indítvány. Javaslat civil szervezetek részére ingatlanok használatának biztosítására, vagy éppen közterületek elnevezésére, de a mezőkövesdi repülőtérben való miskolci tulajdon kérdése is újra napirendre kerül.

Kövesse nálunk a közgyűlés történéseit!

Fura csavarral lett "békepárti" a miskolci közgyűlés

A Fidesz és a KDNP frakció képviselői által benyújtott rendkívüli ülés tartására irányuló indítvány az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló békepárti országgyűlési határozathoz való csatlakozás tárgyában született.


Miskolc még nem tudta eladni a mezőkövesdi repteret

Az önkormányzat közel 1,2 milliárd forintot remél a repülőtérben meglévő tulajdonrésze fejében.


Kiveszik a menetrend készítését az MVK kezéből

Komoly aggályok merültek fel az önkormányzati Közlekedésszervező Osztály létrehozásával kapcsolatban.


Nyolcezer miskolci étkeztetéséről gondoskodna a Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat 2023. áprilisában ellátási szerződés megkötésére irányuló kérelemmel fordult a miskolci önkormányzathoz.


A CineFest Egyesület emléket akar állítani a filmművészet kiemelkedő alakjának

Filmművészeti központot akarnak kialakítani az Oscar-díjas Pressburger Imre miskolci szülőházában.


Kevés volt az MVK-nak a tavalyi apanázs, újabb 1,3 milliárdot kell adni. Miért?

Javaslat az MVK Zrt. 2022. évi közszolgáltatási tevékenységéről készült éves közszolgáltatói jelentés és a 2022. évi éves pénzügyi ellentételezés összegének elfogadására.


Utcazenélés lesz, de nyilvános illemhely nincs elég a miskolci belvárosban

Javaslat a közterületek használatáról szóló 29/2011. (X.21.) önkormányzati rendelet és a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (X.1.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 40/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosítására törzsvagyonból kivonás tárgyában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában