Döbbenet

2023.06.22. 14:16

Kiveszik a menetrend készítését az MVK kezéből

Komoly aggályok merültek fel az önkormányzati Közlekedésszervező Osztály létrehozásával kapcsolatban.

Szaniszló Bálint

A tervek szerint egy önkormányzati osztály állítja majd össze a menetrendet

Fotó: Ádám János

A miskolci közgyűlés 2023. április 27-én a 65/2023. (IV. 27.) számú határozatában döntött a közösségi közlekedés minőségének javítását célzó intézkedések bevezetéséről. A határozat rendelkezik arról, hogy az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott feladatokat - például a menetrend kialakítását - Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala fogja a jövőben ellátni. Ennek végrehajtása érdekében egy új szervezeti egységet, a Közlekedésszervező Osztályt hívják életre a Városfejlesztési Főosztály keretein belül.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:

A közlekedésszervezési osztállyal kapcsolatban vannak aggályok. Ez olyan, mintha az MVK Zrt. nem tudná ellátni a dolgát, ezért ki kell venni a kezükből a feladatot - például a mentrend készítését. Ez semmivel nem lesz jobb azzal, ha a városházán készítik el az MVK-nak a menetrendet. Ezt az átszervezést nem támogatjuk.

Badány Lajos alpolgármester:

Sok olyan közlekedési elképelés van, amely túlmutat az MVK határkörén. Egy a város közlekedését komplex módon összefogó szakmai szervezet, osztály lesz. Két fő kerül át az MVK-tól a hivatal hatáskörébe.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:

Ki lesz az osztály vezetője?

Dr. Ignácz Dávid jegyző:

Pályázati úton töltjük be az osztályvezetői állást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában