Segítség

2023.06.22. 13:31

Nyolcezer miskolci étkeztetéséről gondoskodna a Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat 2023. áprilisában ellátási szerződés megkötésére irányuló kérelemmel fordult a miskolci önkormányzathoz.

Szaniszló Bálint

Fotó: Czinege Melinda

A szociális törvényben foglalt étkeztetés szolgáltatás minimális térítési díj igényű szociális konyhai formáját szeretnék elindítani 8000 fős létszámmal, erre a feladatra szeretnének ellátási szerződést kötni 2023. október 1. napjától kezdődően. Az önkormányzattól külön anyagi szolgáltatást nem kérnek tevékenységük biztosításához.

Az ellátási szerződés megkötésével a kötelező önkormányzati feladatellátásban való részvétellel a szociális étkeztetési igények kielégítésének olyan ellátatlan területébe tudnának bekapcsolódni, olyan szolgáltatási rést tudnának betölteni, amely segítséget jelenthetne a szegregátumban élőknek, nehézsorsú embereknek, illetve azoknak, akik a hajléktalan ellátás, vagy a népkonyhai szolgáltatás igénybevételétől valamilyen ok miatt elzárkóznak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában