Emlékezés

2023.06.11. 09:00

Borsiban járták el az összetartozás táncát

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai Borsiban jártak a nemzeti öszetartozás napján.

Boon.hu

Az összetartozás tánca

A nemzeti összetartozás napjára emlékeztek napokkal ezelőtt Kárpát-medence számos pontján. A felvidéken is több helyszínen egyszerre táncolták el az összetartozás táncát, az egyik kiemelt helyszín Borsiban volt a "nagyságos fejedelem" kastélyának udvarán. Itt több felvidéki, magyarországi és kárpátaljai csoporttal együtt a Farkas Ferenc AMI Kiscsimpolya Gyermektánccsoportja is részese volt az eseménynek.

A gyermekek két hétig tanulták a felvidéki összetartozás táncát, amely csallóközi polgári táncokból áll, s ezt a többi csoporttal egyszerre táncolták el, majd egy kis táncház következett.

Közös játék 

A programban gólyalábas műsor és meseszínház is volt, amit szintén nagyon élveztek a gyermekek. Még egy kis közös játék is volt.

A csoport tagjai nem voltak még Sárospatakon kívül fesztiválon, rendezvényeken, így a kis közösség erősítésére, valamint a magyarságtudat, a nemzeti összetartozás erősítésére is nagyon jó volt ez a gyermekközpontú program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában