Kiderült!

2023.06.06. 17:38

Már tudjuk, mi lesz az LKM vendégház sorsa!

Tábla hirdeti az LKM vendégház homlokzatán, hogy eladná tulajdonosa, írtuk néhány napja. Most kiderült, mi a terve.

HM

Impozáns épület a hajdanvolt vendégházé

Fotó: HM

Az LKM (vagy más szóval DAM) vendégház  impozáns, bár itt-ott omlik a vakolat, ráfér a felújítás. Korábban – a kohászat virágkorában – ott szálltak meg a gyárba érkező illusztris vendégek. Írtuk a napokban, hogy megtaláltuk a hirdetést: az épület eladó. Eszerint az épület szerkezeti állapota kifogástalan, bár esztétikai és műszaki felújítást igényel. Található az ingatlanban bálterem, tárgyaló, társalgó, saját konyha és étterem, belső erkély, valamint egy, a belső udvarban kialakított közösségi tér, saját szökőkúttal. Esztétikai és kényelmi funkciókban is bővelkedett az épület, így ma is megtalálhatóak a márványburkolatok, a homlokzati szobrok, illetve lift is (jelenleg lezárva)". Az eladók szerint az épület kifejezetten alkalmas arra, hogy akár idősek otthonaként, hotelként vagy munkásszállóként funkcionáljon, de akár oktatási intézmény, szociális ellátó hely, kiállítóterem is kialakítható lehetne az ingatlanban.

Cikkünk megjelenése után sikerült felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal, a Tiszacash Zrt.-vel. Megtudtuk, valóban értékesítették volna az ingatlant, de most másban gondolkodnak, felújítják, a a terv szerint idősek otthona működhetne benne. Kis türelmet kértek: a nyár végén szívesen mesélnek az épület múltjáról, és természetesen a jövőjéről is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában