Gyönyörű ruhák és lányok

2023.05.11. 12:30

Harminc éves a miskolci divatstúdió, most újra láthatjuk őket

Jubileumi divatbemutató lesz péntek délután a Szent István téren: a Takács Modell Stúdió ünnepel.

HM

Hat évvel ezelőtti bemutató a Miskolci Galériában

Fotó: Orosz Péter

Harminc évvel ezelőtt alakult a Takács Modell Stúdió, jubileumi divatbemutatóját Miskolc napjának ünnepi sorozatán belül május 12-én, délután 4 órától láthatják az érdeklődők a Szent István téren felállított nagyszínpadon. A 30 év alatt nagyon sok minden történt. Mint Takács Ilona Mártától, a stúdió vezetőjétől megtudtuk, a szakmát még ennél is korábban kezdte, hiszen 1969-ben lett a Miskolci Centrum Áruház divattanácsadója, azaz 54 éve foglalkozik öltözködés kultúrával. 

– A helyi lapokban divatoldalam volt, és a Miskolci Rádióban rendszeresen felkértek a szezononkénti divattrendek ismertetésére. A Miskolci Nemzeti Színházban egész estés menyasszonyiruha bemutatót tartottam, ami különösen sikeres volt. Jól emlékezhet ránk a közönség abból is, hogy rendszeresen szerepeltünk a Miskolci Galériában, ahol modellversenyt és a stúdióban végzett manekenek vizsgáit láthatta a nagyérdemű.

Szépséges öltözékek

A mostani, pénteki bemutató Takács Ilona 1968-as tervezésű, variálható ruháival kezdődik. 

Majd Sárosi Krisztina és Druppa Judit reneszánsz öltözékei következnek a Ködmön Formáció Táncegyüttes előadásában. Ezt követi Fekete Kriszta iparművész csodálatos nagyestélyi jelenete, majd hernyóselyem kreációkat láthat a közönség. Ezt követi MEYKE autentikus népi ihletésű 6 modellje, ugyanis a többi öltözékét most éppen New Yorkban mutatják be. A bemutató záróakkordjaként ismét Mezei Ágnes tanítványai  következnek Búcsúházy Piroska 13 kékfestő összeállításával, melyek a stúdió vezetője szerint jól ismertek hazánkban és külföldön egyaránt. Takács Ilona célkitűzése, hogy a miskolci publikumnak olyan modelleket mutasson be, melyeket Párizsban, Milánóban, Budapesten és New York kifutóin is láthatnak a szakmabéliek, mint fogalmaz, ezért dolgozik immár 54 éve. 

A divatbemutató megszervezésében a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. volt Takács Ilona segítségére. A rendezvény fővédnöke: Veres Pál, Miskolc polgármestere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában