Döntöttek

2023.04.01. 12:09

Az önkormányzat szeretné továbbra is működtetni a rendelőintézetet Szerencsen

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) március közepén levélben kereste meg Szerencs Város Önkormányzatát, amelyben azt kérte, a hónap végéig nyilatkozzanak arról, hogy átadnák-e a fenntartásában lévő szakrendelőt működtetését az államnak.

SFL

A szerencsi rendelőintézet épülete

Fotó: SFL

Nyiri Tibor polgármester azonnal tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy megismerve véleményüket, közösen alakítsák ki az álláspontjukat. 

- A véleményeket összegezve a képviselő-testület március 30-i ülésén előterjesztettem a javaslatot döntésre, ami szerint Szerencs Város Önkormányzata meg kívánja tartani a rendelőintézetet, ami az 1984-es alapításától kezdődően több száz millió forintos, folyamatos fejlesztés eredményeként korszerű, jól felszerelt, közel ötvenezer ember szakellátásáról gondoskodik – adott tájékoztatást Nyiri Tibor. – A rendelőintézet a megyénkben a legnagyobb ilyen jellegű intézmények közé tartozik, ahol harmincegy szakmában, magas szintű műszerezettség mellett az orvosok és a szakdolgozók egyaránt jól érzik magukat, erkölcsi elismerésükről, anyagi megbecsülésükről a fenntartó önkormányzat a szakmai vezetéssel közösen gondoskodik. Az intézet finanszírozása stabil és kiegyensúlyozott, éves szinten eredményesen gazdálkodik 800 millió forintból, az önkormányzat pénzügyi támogatására nem tartanak igényt. Különböző pályázatokkal folyamatosak a korszerűsítések, jelenleg is kettő, több száz millió forint értékű, a műszerparkot- és az infrastruktúrát fejlesztő projekt megvalósításán dolgozunk. Meggyőződésünk, hogy a magas szintű ellátáshoz szükséges döntések, intézkedések helyben gyorsabban hozhatók meg. Ezt támasztja alá az Európai Unió tagállamaiban is elfogadott és alkalmazott, a modern polgári állam szerveződésének egyik fontos elve, miszerint azt a feladatot, amit helyben meg lehet oldani, arról nem szabad magasabb szinten - esetleg az érintettek kihagyásával - dönteni.

Mindezeket figyelembe véve Szerencs Város Önkormányzat március 30-án megtartott ülésén a jelenlévő képviselők egyöntetűen úgy döntöttünk, hogy a rendelőintézetet továbbra is a fenntartásunkban kívánjuk működtetni

 – összegezte mondandóját Nyiri Tibor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában