A kilőtt farkas ügye

2023.04.17. 16:00

Svájcban is gyászolják a jeladós farkast

A jeladót felhelyező intézet közösségi oldalán egymást érik a kommentek.

A svájci farkas ügye, csak a jéghegy csúcsa lehet

Forrás: Gruppe Wolf Schweiz Facebook oldala

Elpusztult az M237-es farkas, valószínűleg illegálisan lőtte le egy magyarországi vadász. Ezzel hirtelen véget ér a lenyűgöző európai túra

- így ír (németből fordítottuk magyarra) Instagram oldalán a Gruppe Wolf Schweiz, azaz az a svájci intézet, ahol a jeladót felhelyezték a svájci, a napokban Magyarországon kilőtt farkasra. ,,Nagyon szomorú, de nem igazán lep meg. Már Svájcban is egyre többen hisznek az „emberevő fenevad” mesében, így sajnos a farkasokra rossz idők járnak", írta kommentben egy felhasználó.

A Gruppe Wolf Schweiz a Facebook oldalán is közölte a hírt, hogy lelőtték a farkast. Itt nagyon sokan kommentelték a történteket – több mint 700 hozzászólás olvasható jelenleg a vonatkozó bejegyzés alatt –  a hozzászólók jelentős része magyar, akik hol anyanyelvükön, hol németül írtak a bejegyzéshez.  

,,Bocsánatot kérünk a "vadász" helyett!" ,,Minden magyar állatbarát nevében elnézést kérünk a hazánkban elkövetett visszavonhatatlan bűnért!" ,,Szégyellem, hogy ezt egy börtönbüntetést érdemlő magyar ember tette." ,,Nagyon drukkoltam, hogy sikerüljön (a farkasnak) innen elmennie" – írják. Sokan megneveznek egy férfit (a fotóját is mellékelik), tudni vélik, hogy ő lőtte le a farkast, szeretnék, hogy derüljön ki az igazság, és a férfi bíróság elé kerüljön.  

Aláírást gyűjtenek

,,A svájci farkas tragikus sorsa egész Európában megmozgatja az embereket, de különösen Magyarországon, ahol óriási volt az érdeklődés iránta", olvasható a svájci oldalon. Mint ahogy az is, hogy Magyarországon petíciót indítottak annak érdekében, hogy győzzön az igazság, és elítéljék az elkövetőt. Mint írják, három nap alatt több mint 40 ezer aláírást gyűjtöttek össze, szavazni a svájci oldalba is belinkelt honlapon keresztül lehet. Azt viszont fontosnak tartják megjegyezni, hogy az aláírásgyűjtésnek semmiképpen nem célja, hogy bármiféle "lincshangulatot" gerjesszen, azaz nem az ember, hanem a tett ellen tiltakoznak. 

A svájci szervezethez a boon-hu is küldött kérdéseket a témában, de eddig nem kaptunk választ. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában