Vizsgálat indult a lelőtt farkas ügyében

2023.04.14. 14:00

Speciális kutyákkal keresik a farkastetemet

Meg nem erősített információink szerint az elkövető a GPS jeladót tönkretette a nyakörvön, amit aztán a Hernádba dobott, de a rádiófrekvenciás jeladó tovább működött.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Edgar G Biehle

A farkas kereséséhez olyan speciális kutyákat vetnek be a szlovák-magyar határ mentén, amelyek az elásott farkastetemeket is megtalálják, tudtuk meg. Több forrásból is úgy tudni, egyelőre csak a jeladós nyakörvét találták meg a Svájcból Borsodig vándorolt, majd itt valószínűleg lelőtt farkasnak. A tetemet nagy erőkkel keresik. Meg nem erősített információink szerint az elkövető a GPS jeladót tönkretette a nyakörvön, amit aztán a Hernádba dobott, de a rádiófrekvenciás jeladó tovább működött.
Információink szerint egy Nyíregyházán élő, de vármegyénkben is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak, és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. 
Az M237-es kódjelű, Svájcban jeladóval ellátott és onnan elindult farkast vármegyénkben lelőtték, számolt be róla elsőként a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában