Döntés

2023.02.17. 14:00

Wáberer György a szülőföldet választotta – frissítve Wáberer György nyilatkozatával

Továbbra is a térség felvirágzásán tevékenykedik.

BSZA

Wáberer György

Fotó: MW

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Wáberer György a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, ezért kezdeményezte kormánybiztosi tisztségének megszüntetését - adta hírül a Területfejlesztési Minisztérium csütörtökön késő este. Mint írták, Wáberer György kuratóriumi tagsága mellett a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsban vállalt feladatait továbbra is ellátja. "A kormány köszönetet mond Wáberer György magas szakmai színvonalú, a térség hosszú távú fejlődését szolgáló, áldozatos munkájáért" – közölték. A kormányzati közlemény arra is kitér, hogy a továbbiakban is kiemelten kezelik Tokaj-Hegyalját.

A történtekre Wáberer György is reagált. Közösségi oldalán az egyébként zempléni, sátoraljaújhelyi születésű nagyvállalkozó azt írta: „kezdeményeztem a kormánybiztosi tisztségem megszüntetését, mivel a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kívánok koncentrálni. Emellett természetesen a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsban vállalt feladataimat továbbra is ellátom, így kiemelten foglalkozom minden olyan program megvalósításával, amely növeli Tokaj-Zemplén térségének népszerűségét és népességmegtartó erejét. Küldetésem, hogy a térség felvirágzásán tevékenykedjek, nem változott, amely reményeim szerint hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők számára versenyképes megélhetést biztosítson, vonzó és helyben elérhető munkahelyeket teremtsen, összekapcsolva a jó minőségű, magas életszínvonalat biztosító infrastruktúrával és szolgáltatásokkal” – jelentette ki Wáberer György. 

Wáberer György Zemplén iránti elkötelezettsége ugyanaz maradt

Szerkesztőségünknek sikerült elérni Wáberer Györgyöt, aki úgy nyilatkozott: „Kormánybiztosi megbízatásomról azért mondtam le, hogy még markánsabban segíthessem a Zemplén vármegye fejlesztésében elindult gazdasági folyamatokat. Nekem Zemplén a szülőföldem, itt nőttem fel, sikereim eléréséhez Sátoraljaújhely, a sárospataki Református Kollégium, a páratlan szépségű táj és az itteni emberek adták az inspirációt. Mindig kötelességemnek éreztem, hogy lehetőségeimet felhasználva anyagilag is hozzájáruljak a zempléni kezdeményezések megvalósításához: Az a szerencse ért, hogy kapcsolatrendszeremre támaszkodva felhívhattam a döntéshozók figyelmét: a régiónak több központi forrásra van szüksége a fejlődéshez. Örülök annak, hogy ez sikerrel járt és megkezdődhetett egy nagyon pozitív folyamat. Ez utóbbi tekintetben csak annyi a változás, hogy ugyanezt az elkötelezettségemet a Borvidék fejlesztési tanácsának elnökeként folytatom talán kevesebb kötöttséggel, mint eddig és a Tokaj-Hegyalja Egyetem Kuratóriumának tagjaként még határozottabban képviselem a régió felvirágoztatásával összefüggő értékeket” – közölte Wáberer György.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában