Miskolci fejlesztés

2023.02.01. 11:49

Tetőt is kap a görömbölyi közösségi tér

Sajtótájékoztató keretében adták át a munkaterületet, indulhat az építkezés Görömbölyön.

A képen Borkuti László, Eperjesi Szabolcs építész, Majorné Bencze Tünde, a MKK ügyvezetője és Luterán Zsolt, a FE-VODA Kft ügyvezetője.

Fotó: Pap Gyula

2020 elején Borkuti László önkormányzati képviselő (Velünk a város frakció) kezdeményezésére született meg az elhatározás, hogy Görömböly városrész központban tovább fejlesszék, építsék a közösségi összejövetelek szabadtéri helyszínét, a Szolártsik téri önkormányzati ingatlanon. A pályázati lehetőséggel a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. élni tudott, és Eperjesi Szabolcs, Görömbölyön élő építész látványtervei alapján 10 millió forint összegű támogatást nyertek a szabadtéri kőszínpad oldalsó takaró- és tetőszerkezet kialakítására, melyet Borkuti László képviselői alapjából egészített ki. Hosszú és bonyolult egyeztetések után fogadták el a kiviteli terveket, melynek nyomán a pályáztatás eredményeképp a FE-VODA Kft. nyerte el a bruttó 12,5 millió forint költségvetésű munkát. A megvalósítási határideje április 15. - tudtuk meg a szerdai munkaterület átadás során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában