Jótékonyság

2023.02.25. 20:00

Dobot szereltek, hogy a munkadíjból vakvezető kutyákat képezhessenek ki (fotókkal, videóval)

Csapatépítésnek sem utolsó a jótékonysági cél érdekében végzett szombati munka.

NHK

Fotó: Vajda János

Szombaton reggel 9 órától délután 3-ig a MEAFC kosárlabdázói és az Első Miskolci Lions Klub tagjai kábeldobokat szereltek a FUX Zrt.-nél. A munkáért járó díjat a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola támogatására fordítják. 

Gyorsak és hatékonyak

Barkóczi István, a FUX Zrt. tulajdonosa is Lions klub tag, az ötlet tulajdonképpen tőle származik. A megvalósítás jó pár évvel ezelőtt kezdődött először. Akkor vetődött fel, hogy a Lions klub tagjai szereljenek össze kábeldobokat és a munkáért járó fizetséget a cég nem nekik fizeti ki, hanem jótékony célra ajánlják fel – mondta Kovács Krisztián, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke. Ez csapatépítésnek, közösségi programnak is kiváló és közben jó ügyet szolgál. Ezt azóta évente egyszer-kétszer megismétlik. 

Fazekas Csaba, a MEAFC kosárlabda szakosztályának vezetője szintén Lions tag, így adódott, hogy ezen a szombaton bevonták a munkába a fiatal sportolókat és az sport klub irodai dolgozóit is, hogy együtt dolgozzanak. Így együtt gyorsak és termelékenyek – jegyezte meg az elnök. 

Az elkészült kábeldobokért, azaz az elvégzett munkáért cserébe kapott ellenértéket ezúttal is jótékony célra ajánlják fel a Lions klub tagjai. Ezúttal az összeget a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának adják, hogy mentő- és vakvezető kutyák kiképzését támogassák vele. 

A közel harminc sportoló és Lions tag megközelítőleg 300-400 ezer forinttal tud ily módon hozzájárulni a célhoz. A feladat egyébként nem nehéz, lapra szerelt fa kábeldobokat kell összeilleszteni, csavarokkal megerősíteni és erre tekerik föl majd később a gyárban előállított kábelt vagy vezetéket, hiszen ezen szállítják a megrendelőnek – jegyezte meg Kovács Krisztián. 

Az Első Miskolci Lions Klub és a MEAFC kapcsolata egy másik közelgő projektben is megmutatkozik majd. A nyár elején megrendezendő háromszor hármas városi kosárlabda bajnokságot is együtt szervezik. Ezt sem először teszik, több éve sikeres esemény – tudtuk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában