Átadó ünnepség

2023.02.04. 21:47

Átadták a felújított Minorita templomot Miskolcon (fotókkal)

Ternyák Csaba egri érsek szentelte meg a megújult templomot az ünnepi szentmisén Miskolcon.

Detzky Anna

Szalkai Zoltán József, a minorita templom plébánosa mondott ünnepi beszédet

Fotós: DA

Befejeződtek a miskolci Nagyboldogasszony minorita templom felújítási munkálatai. Február 4-én, szombaton este dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálta az ünnepi szentmisét, ahol Szalkai Zoltán József, a minorita templom plébánosa megköszönte mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak az építkezéshez. A szentmise levezetésében dr. Orosz Atanáz, a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye püspöke is közreműködött.  

Miskolc ékessége 

A plébániatemplom felújítására több mint 870 millió forint kormányzati támogatást kapott az egyházközség, amelyet négy év alatt először kívülről, majd részlegesen belülről is renováltak. A templom teljesen új toronysisakokat kapott, és megújult mivoltában jelenleg Miskolc egyik legszebb épülete. Az ünnepi szentmise végén köszöntő beszédet mondott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár. Az építkezés részleteiről pedig Kormos Gyula építész beszélt, amelyhez restaurátorok segítségét is igénybe vették. (Erre később még visszatérünk.) Megjelent Csöbör Katalin és dr. Kiss János országgyűlési képviselők, Veres Pál Miskolc polgármestere, a helyi minoriták és a miskolci katolikus és református gyülekezetek lelkipásztorai és papjai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában