Aláírás

2023.02.27. 12:00

Aláírták Miskolcon a támogatói szerződést

A jövőben a Miskolci Egyetem lesz a kutatások, az oktatás és a szakmai munka fókuszában.

ÉM

Együttműködési megállapodást kötöttek

A Miskolci Egyetem adott otthont Magyar Talajtani Társaság rendezvényének, amely alkalommal szakmai szervezetekkel, cégekkel írtak alá támogatói szerződést február 24-én. A társaság élére a Miskolci Egyetem oktatóját, prof. dr. Dobos Endrét nevezték ki, így mostantól a Miskolci Egyetem lesz a kutatások, az oktatás és a szakmai munka fókuszában. 

„Szokásjog alapján mindig odakerül a Magyar Talajtani Társaság székhelye, ahol az elnök van. Így most ez a Miskolci Egyetem. Eddig mindig agrárintézetek, az agrárfelsőoktatás, vagy a talajtani kutatóintézetek voltak a befogadók, most először került ki ebből a körből, ami nekünk nagy büszkeség – nyilatkozta Prof. Dr. Dobos Endre, a Magyar Talajtani Társaság elnöke. Amikor a szakember idekerült a Miskolci Egyetemre, még csak megbízott talajtani előadó volt, mostanra viszont az egyetem a talajtan egyik stabil bástyájává vált Magyarországon és a világban” – tette hozzá. 

A támogatói szerződés aláírása alkalmával tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Magyarország nemzeti kincsének közel 40 százaléka termőföld. Kiváló talajtani adottságaink alapozzák meg az ország mezőgazdaságát, teremtik meg az élet feltételeit az országban, az élelmiszert, a tiszta vizet, a faanyagot és a természetes ökoszisztémák alapjait. Kiváló adottságaink ellenére a hazai talajok minősége romló tendenciát mutat. A legfrissebb Európai Uniós felmérések szerint Európa termőtalajai közel 70 százaléka kisebb-nagyobb mértékben leromlott állapotú. Ez a szám a magyarországi talajok állapotát is jól jellemzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában