Nyílt nap

2023.01.18. 14:38

Százakat érdekelt a pataki diákélet

Újabb reménybeli hallgatók ismerhették meg a Tokaj-Hegyalja Egyetem életét, kínálatban szereplő képzéseit.

BSZA

A bor illatmintákkal ismerkednek az érdeklődők, valamint dr. Horváth Ágnes rektor tartja a tájékoztatót.

Fotó: BSZA

Második nyílt napját tartotta ebben a tanévben szerdán a sárospataki központú Tokaj-Hegyalja Egyetem. Helyben szerzett információink szerint az intézmény a két alkalommal félezernél is több diákot tudott megszólítani, de értékelésük szerint nagyon sikeres volt a budapesti Educatio Kiállításra szervezett bemutatójuk is. 

Dr. Horváth Ágnes rektor
Fotós: BSZA

A hallgatóságot dr. Horváth Ágnes rektor tájékoztatta az intézmény kínálta lehetőségekről, a pataki diákélet hagyományairól. Mint elmondta, a nagy múltú tanítóképző örökségére épülő, de teljesen új alapokon létrehozott egyetemük a mai képzési igényeknek megfelelően épült fel. Mint elmondta, borászati képzésük már az első önálló évben sikeres volt, de minden meghirdetett szakjukat el tudták indítani és erre számítanak a következő tanévben is. Hozzátette: az egyetem másokhoz mérten kisebb létszáma lehetőséget ad arra, hogy a diákok személyre szabottabb képzésben részesüljenek, az oktatók jobban oda tudnak rájuk figyelni. 

Az érdeklődők a campuson tett séta mellett bor illatmintákkal ismerkedhettek, mikroszkóppal rügyvizsgálatot végezhettek, és kipróbálhatták azt is, milyen óvónéninek, vagy óvóbácsinak lenni. Mindezeken túl játékos vetélkedőkkel és papírszínházi mesével és robotika bemutatóval várta az érdeklődőket a Tokaj-Hegyalja Egyetem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában