Igazi siker!

2023.01.04. 18:00

Hatodszor lett Európa legszebbje a miskolci adventi villamos

Újra a legtöbb szavazatot kapta a vármegyeszékhely ünnepi szerelvénye a cseh portál szavazásán.

SZB

Fotó: Ádám János

A gazdasági válság rányomta a bélyegét a tavalyi miskolci adventi ünnepváró tervekre. Arról azonban nem mondott le  a város, hogy újra kigördüljön a sínekre a több alkalommal is Európa legszebb adventi villamosának választott ünnepi szerelvény. A tavalyelőtt tízéves jubileumát ünneplő miskolci adventi villamos kívül mézeskalács házikó alakját öltötte, belül fénylő arany díszítést kapott, amely egy igazi varázslatos mesevilágot idéz fel: szinte megelevenednek benne a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény a 2021-es adventi időszak után is elnyerte a kontinens legszebbje címet. 

A díszlet tavaly sem változott, de ki kell javítani rajta a hibákat. Elvégezték a szerelvény műszaki karbantartását, és átvizsgálták az elektronikai egységeket is. November 27-től január 7-ig menetrend szerint közlekedik a szerelvény, amelyre érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezők szállhatnak fel. 

A cseh MHD86.cz által meghirdetett versenyeken az elmúlt öt alkalommal a miskolci adventi villamos győzött. A  portál egyébként hatodik éve szervezi a legszebb karácsonyi villamos című szavazását, melyen 2021-ben a második helyet Pilsen védte meg, a bronz hely pedig először lett Prágáé a 24 európai város  karácsonyi díszítésű villamosa közül. Az elmúlt esztendőkben terjedt el az adventi villamosok trendje, különösen Közép-Európában. Ezért jött létre ez az egyedülálló közvélemény-kutatás, amelyben az olvasók dönthettek, hogy melyik városban van a legszebb "karácsonyi villamos". 

A mostani szavazáson tizenkét ország harminckét villamosa versenyzett az Európa legszebb adventi villamosa címért. A győztes miskolci mögött a második helyen Pilsen, a harmadikon pedig Prága szerelvénye végzett, így ők is megvédték a tavalyi helyezésüket. A negyedik helyezett Ostrava villamosa, míg az ötödik a horvát Eszék kocsija lett. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában