Kampány

2022.12.05. 19:00

Miskolcon keressék a rendőrségi mikulást!

Mikuláscsomagot ajándékoznak azoknak az állampolgároknak, akik a bűnmegelőzéshez kapcsolódó kérdésekre helyesen válaszolnak.

ÉM

„Keresse a rendőrségi mikulást” szlogennel indul útjára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és a Telmon Kft. közös kezdeményezése. 

Az akció célja, hogy az állampolgárok figyelmét felhívjuk az ünnepek közeledtével sajnos egyre gyakrabban előforduló bűncselekményekre – zseblopás, rablás, internetes csalás – és megelőzési tanácsokkal lássák el őket. 

Két helyszínen 

A kampány lényege, hogy a kezdeményező Miskolc város két frekventált helyszínén – a mikulás napra való tekintettel – mikuláscsomagot ajándékoz azoknak az állampolgároknak, akik a bűnmegelőzéshez kapcsolódó kérdésekre helyesen válaszolnak.  

A Mobil Bűnmegelőzési Centrum (bűnmegelőzési busz) két egyenruhás rendőrrel december 6-án 14 órától a Szent István téren, december 6-án 14.30 órától a Miskolc-Pláza főbejárata előtt parkol majd le és hívja beszélgetésre az arra járó, a téma iránt érdeklődő állampolgárokat. 

Az ajándékcsomagokban csokoládé, dobozos üdítő, láthatósági felszerelések, valamint az internetes csalásokkal kapcsolatos és a karácsony közeledtével jellemző bűnelkövetési formákra való bűnmegelőzési ismeretátadó szórólapok találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában