Energiaválság

2022.11.12. 17:00

Szem előtt az energiahatékonyság Ózdon is

Az ózdi képviselő testület rendkívüli tanácskozásán döntött arról, hogy támogatja az Újváros téren található rendelők energetikai korszerűsítését.

ME

A rendelőket rövidesen szigetelni fogják     

Fotó: ME

Több mint hétezer helyi lakost érint a kérdés, ezért a közeljövőben megvalósulhat az önkormányzati tulajdonú épület teljes körű szigetelése. Az épületben vállalkozóként rendelő orvosok azt is elmondták, hogy a szeretnének levállni a távhő rendszerről, jelenleg alternatív fűtési megoldáson gondolkodnak. A megszavazott szigetelés és a korábban kicserélt nyílászárók azonban így is komoly segítséget jelentenek számukra, és természetesen a rendelőkbe érkező betegeknek is.

– Az előző ülésünkön a költségvetés módosításakor jóváhagytunk egy energiahatékonyságot növelő keretet, ennek a terhére tud megvalósulni a fejlesztés, a keret ezáltal ki is merül – fogalmazott a tanácskozás után Janiczak Dávid polgármester, aki hozzátette: – Számomra a legfontosabb a kötelező szolgáltatások fenntartása a lakosság érdekében, ilyen többek között a háziorvosi ellátás is. Örülök, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az ellátás a jövőben is biztosított lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában