December 19-től január 15-ig

2022.11.25. 12:00

Rendkívüli téli szünetet rendelt el a Miskolci Egyetem

A szünet ideje alatt a zárt egyetemen kizárólag a záróvizsgákat tartják meg.

ÉM

A Miskolci Egyetem

Fotó: Vajda János

„Napjainkban a növekvő energiaárak nagy kihívás elé állítanak mindenkit. Rengeteg vendéglátóipari egység zárt be, a kórházak, közintézmények energiahatékonysági stratégiákat követnek. Az energiaválság mindennapjaink meghatározó tényezőjévé vált. A Miskolci Egyetem is meghozta energiahatékonysági intézkedéseit, melyek nagyban befolyásolják a tanév hátralevő részét” – írja közösségi oldalán a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata (ME-HÖK).

Egy hónapig tart

Az egyetemi szenátusnak tanulmányi időbeosztást érintő legfőbb intézkedése a 2022. december 19. és 2023. január 15. között elrendelt téli szünet. A téli szünet ideje alatt - a záróvizsgák kivételével - az egyetem zárva tart. A vizsgaidőszak fennmaradó részében ugyanakkor a fő szabály szerint jelenléti vizsgákat tartanak. A hallgatói önkormányzat és az egyetem vezetése arra törekszik, hogy a problémákat át lehessen hidalni, és az oktatás gördülékenyen folytatódjon. A napokban az egyetem tájékoztatni fogja a hallgatókat a tanulmányaikat érintő intézkedésekről, amelyeket az ME-HÖK is közzétesz felületein – tudtuk meg ugyanitt.

A döntéssel kapcsolatban prof. dr. Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát is megkérdeztük, aki elfoglaltságaira hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában