Energiaválság

2022.11.02. 13:40

Nem maradnak múzeum nélkül az érdeklődők

Fotó: Ádám János

A következő 4-5 hónap programjait mutatták be szerdán sajtótájékoztató keretében a Herman Ottó Múzeum vezetői. Szolyák Péter, az intézmény igazgatója elöljáróban elmondta, most mindenkinek az jár a fejében, hogy milyen lesz a tél, ki hogyan tudja megoldani a fűtést.
– A miskolci önkormányzattal folyamatosan egyeztettünk, és megszülettek a döntések, ami alapján működünk. Mára befejeződött az a részleges bezárási folyamat, így csak a Pannon-tenger Múzeum maradt nyitva, az intézmény többi kiállítási épületet több lépcsőben bezártuk. Azonban igyekszünk ugyanazokat a kötelezettségeket elvégezni, mint eddig, nem szeretnénk, ha a látogatókat veszteség érné. Mivel a Pannon-tenger Múzeum olyan szerencsés helyzetben van, hogy földhővel fűtjük, ezért viszonylag olcsón tudjuk üzemeltetni. Az itteni kiállításokra most is kíváncsiak az emberek, és hogy az érdeklődés megmaradjon, a Miskolci Galériából és egyéb kiállító helyekről, sőt külső helyekről is hozunk be programokat – jelezte az igazgató.

A részletekről később számolunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában