Elmarad

2022.10.29. 21:15

Újabb rossz hír Miskolcon: idén sem lesz Mikulásvonat

Újabb turistákat is vonzó látványosság került parkolópályára a megyeszékhelyen.

ÉM

Idén sem rendezik meg a Mikulásvonat rendezvényt, erről a szervező Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Boda Péter adott tájékoztatást a közösségi oldalon.

„Két esztendő telt el, két Mikulásvonat rendezvény maradt el azóta, hogy a COVID megjelent életünkben. Rettenetesen nehéz időszak volt, és mindennapi életünkben rengeteg dolgot megváltoztatott. Hála Istennek ezt az időszakot sikerült lezárni, a korlátozások feloldásra kerültek, és mindenki abban bízott, hogy sikerül újraindítani a rendezvényt, újra zakatolni fog a Mikulásvonat, újra kinyitja kapuit a Mesebirodalom!

Rengeteg érdeklődést, biztatást kaptunk mindenkitől, jeleztétek mennyire várjátok az újrakezdést, hogy legyen újra egy olyan MIKULÁSVONAT, mely az Alapítványi szervezéshez méltóan kedvező áron, a sérült gyermekek irányába nyújtott jótékonysági kiemelt célt sem feledve, egy minőségi programmal ünnepi hangulatot teremt és egy színvonalas műsorral elvarázsol, mesevilágra jellemző szeretetteljes légkörben.

Ennek megvalósítását a rendezvény első 18 évében a kisvonatot üzemeltető ÉSZAKERDŐ ZRT. kiemelkedő infrastrukturális és szakmai támogatása mellett, azzal sikerült elérnünk,

hogy volt egy Kuratóriumunk melynek tagjai főállásuk mellett a szabadidejüket áldozták fel a sikerért, hogy volt egy rendezvényszervező partnercégünk akik társadalmi szerepvállalásként nem piaci alapon látták el a kulcspozíciók feladatait, hogy volt egy saját művészeti Társulatunk akik kimagasló színvonalon szívvel lélekkel hozták létre és játszották el a műsorokat, hogy közismert és elismert volt programunk, ami segítette elérni az évenkénti 20.000 fős utasszámot, a teljes kapacitás kihasználtságát, ezzel biztosítva a kedvező árképzés lehetőségét és a rendezvény stabil gazdasági hátterét.

Sajnos a COVID és a jelenlegi gazdasági és „rezsiválság”, valamint a kimaradt két esztendő következtében minden megváltozott.

ELFOGYTUNK!

A rendezvény szervezésében résztvevő alapemberek, szereplők, önkéntesek jelenleg a mesebirodalmon kívüli civil világukban küzdenek, próbálnak a saját területükön fennmaradni, gazdaságilag túlélni.

Fentiek értelmében a rendezvényt a megszokott színvonalon nem tudnánk megszervezni, attól eltérően pedig nem szabad, ezért 2022-BEN A MIKULÁSVONAT NEM ZAKATOL LILLAFÜREDEN.

Éreztük, tudtuk már a COVID előtti években is, hogy meg kell újulnunk, mert a kialakított működési rendszerünk megváltozott világunkban semmilyen tekintetben nem lesz fenntartható.

Sajnos az elmúlt két elvesztegetett évben erre nem volt lehetőségünk, de talán majd egyszer megújulva visszatérünk, mert a Mesebirodalmi világgal járó rengeteg öröm, az esemény három hetének élményei, gyönyörű és megható pillanatai nagyon fognak hiányozni mindannyiunknak.

A MIKULÁSVONAT számunkra sokkal több mint egy rendezvény, ezért kell most (egy időre) elengednünk!” - szól a bejegyzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában