Lépésben és gyorsabban

2022.09.01. 08:30

Nagyobb torlódásokkal járt az idei tanévkezdés Miskolcon

A főutak mentén a zebráknál rendőrök segítették csütörtökön reggel a gyalogátlekést.

ÉM-összefoglaló

A miskolci Soltész Nagy Kálmán utcában a 2022-2023-as tanévkezdés napján érezhetően erősebb volt a forgalom

Fotó: Ádám János

Érezhetően megnőtt a közúti forgalom a 2022-2023-as tanévkezdéskor, szeptember 1-jén Miskolcon. Volt, ahol ez gondot okozott a közlekedésben. de nem mindenhol.

Kollégánk, reggel 7-kor indult a Berekaljáról a Fazekas iskolához, ahol tanévkezdési riportját készíti (hamarosan portálunkon olvashatják ez. Mint beszámolt róla: a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskolánál már látszott a tanévkezdés: sok szülő érkezett autóval. Az első észrevehető torlódást az Újgyőri piacnál tapasztalta. A Kiss Ernő utca reggeli forgalma a szokásosnak volt mondható. A Vologda lakótelepnél, a Dózsa György útig viszont csak lépésben lehetett araszolni. 

A belvárosi gyalogosforgalomban – az Erzsébet téren, a Kazinczy utcában, a Régiposta utcában – reggel 7 és 8 között iskolába tartók kisebb csoportjai tették észrevehetővé, hogy most már tanítási nap van.

A Soltész Nagy Kálmán úton reggel fél 8 és 8 között fokozottan megnövekedett a forgalom, az iskolakezdésnek köszönhetően.    

Nem volt zökkenőmentes a tömegközlekedés

A tömegközlekedésben érezhető volt az iskolakezdéskor a tumultus, de nem volt kirívó. Több helyszínen néztük meg, hogyan vizsgázik első nap a városvezetés által beharangozott „szeptemberi mentetrend”. A tapasztalatunk az volt, hogy a járatok telítettek voltak, többen a lépcsőkön tudtak megállni, de nem alakult ki tömeg egy-egy megállóhelyen. A villamosokon volt nagyobb tömeg, de a buszokon sem nagyon volt szabad hely.

Az egyik belvárosi megálló, a Villanyrendőrnél, csütörtökön reggel 8 előtt 
Fotós: UA

A villanyrendőr egyik buszmegállójában például nem működött a valós idejű utastájékoztatás. 

A villamosmegállókban ugyan működött, de nem akkor érkeztek a járatok, amikorra azok ki voltak írva. 

„Nem lepődöm meg ezen, hogy nem azt írja, amikor érkezik, ez szinte mindennapos” – mondta el lapunknak Szőke Erzsébet, aki a villamosra várt. 

Volt olyan, aki csak a megnövekedett utasszámot érzékelte. 

„Érezhető, hogy több az utas, főleg most, hogy beindult az iskola, a menetrend még mindig hagy kívánnivalót maga után. A tavalyihoz képest mérsékelten, de javult a helyzet” – nyilatkozta portálunknak Nagy Imre.

Beállt szakasz

A nyári szünet ideje alatt nem volt rá példa, szeptember 1-én visszatért a forgalmi helyzet: ismét dugó alakult ki reggel a József Attila utcán a Miskolcról kifelé menő oldalon. Az ilyen fennakadást korábban a Martinkertváros és szirmai forgalom okozta, amit az Y-híd beruházás generál. Ezúttal is beállt a Soltész Nagy Kálmán utca, és az onnan a Gömöri felüljáróra forduló nagy forgalom növeli meg úgy az autók számát, hogy a Baross Gábor utcai kereszteződés lámpája felgyűjti a sort, ami egészen a Búza térig torlódik vissza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában