Kényszerdöntés

2022.09.24. 19:00

Ideiglenesen bezár a kazincbarcikai uszoda. Mutatjuk, miért

A gáz árának emelkedése miatt miatt a duplájánál több lenne az üzemeltetési költség.

ÉM

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város képviselő-testülete a napokban megtartott legutóbbi ülésén arról döntött, hogy ideiglenesen, a többszörösére megnövekedett gázárak miatt bezárja a városi fedett uszodát.

A gázárváltozás az uszoda évi 85-110 millió forintra rúgó üzemeltetési költségét további közel 200 millió forinttal növelné meg, vagyis a teljes üzemeltetési költség 450 millióra emelkedne, melyet a város saját forrásból nem tud kigazdálkodni.

A jelenlegi gépészeti rendszer teljes egészében gázüzemmel működik, mind a medencék vizének felfűtése, mind a légtér fűtése gázzal történik.

Előre gondolkodtak 

A leendő vízi komplexum kapcsán a városvezetés kérésére a beruházó KSK Delfin Vízisport Klub már a tervezéskor kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy az épület fűtését a távhő rendszerhez való csatlakozásra alakíttassa ki, gondolva ezzel a lehető legköltséghatékonyabb működtetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában