Magyar Falu Program

2022.09.09. 14:24

Egyre erősödik a vidék megtartó ereje

A Magyar Falu Program a teljes felzárkózás lehetőségét biztosító, az egész vidéket érintő kormányzati támogatási forma.

BSZA

Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő (b), Haluska Szilvia polgármester (b3) és Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos (j)

A háború és a nehezedő nemzetközi gazdasági helyzet ellenére tovább folytatódik a Magyar Falu Program, amely rendkívül népszerű támogatási formává vált az elmúlt években hazánkban - közölte Komlóskán pénteken Gyopáros Alpár. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a program segítségével felújított faluházat, valamint a megvásárolt eszközöket adta át, köztük egy falugondnoki buszt. Emellett egy fórum keretében a térség polgármestereivel is találkozott. A kormánybiztos hozzátette: a korábban szkeptikus polgármesterek számára is bebizonyosodott, hogy a Magyar Falu Program az teljes felzárkózás lehetőségét biztosító, az egész vidéket érintő kormányzati támogatási forma, amely a valós problémákra ad gyors és hatékony választ. Kiemelte: a falugondnoki szolgálatokat a polgármesterek visszajelzései alapján erősítették meg. Emelték a normatívát is, és 1200 buszt vásárolhattak támogatásukkal ehhez a feladathoz a települések mintegy 17 milliárd forint értékben. Ugyancsak az igényekre válaszolva biztosítottak országos szinten körülbelül 20 milliárd forintot kommunális eszközök beszerzésére, valamint az ezek tárolására szolgáló épületek kialakításához is hozzájárultak – mondta Gyopáros Alpár.

 Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos (b) és Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő (j)

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: választókerületében szinte minden település részesült a programból. Hangsúlyozta: az ötezer lakos alatti települések korábban gyakran maradtak ki a pályázati lehetőségekből, a Magyar Falu Program új perspektívát nyitott a számukra. Megemlítette: ennek eredményeként erősödött a vidék megtartó ereje.

Haluska Szilvia Komlóska polgármestere azt közölte: településükre a programból nyolc pályázat révén összesen 75 millió forint érkezett. A busz és a faluházat érintő fejlesztés mellett például kommunális eszközöket vásároltak, felújítottak három utat és játszóteret is építettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában