Kemencés ételeket is készítenek

2022.09.15. 07:00

A közös sütés-főzés népszerűsítése Harsányban

Átadják szombaton a Nyitott Szín közösségi teret Harsányban, valamint megnyitják a „Címerünk a magyar szürke” című kiállítást.

ÉM

A tárlaton az érdeklődők különleges szürkemarha-trófeákat, faragott szarukat láthatnak, illetve Bartus Csaba festőművész képeit csodálhatják meg. 

A közösségi térnek különböző funkciói lesznek, kialakításával a Harsányi Gazdatárlatban a helyi civil közösségek összetartozását erősítenék a hagyományőrzés jegyében – mondta Hazadiné Szilvási Mária alpolgármester. A gazdatárlat udvarán található Nyitott Szín lehetőséget ad a kötetlen összejövetelek és hagyományőrző programok megtartására. A közösségi tér mellett helyet kapott egy nyári konyha kemencével, mely a közös sütés-főzés színhelye lehet. A cél, hogy a régi hagyományos paraszti ételek elkészítését és a kenyérsütés rejtelmeit is megismerhessék a lakosok. 

Kemencés ételek

Az új közösségi színtér avatását a délelőtt folyamán több családi és gyermekprogrammal teszik teljessé, illetve kemencés ételeket is készítenek majd. A Csiribiri együttes gyermekműsorát követően táncház lesz, majd a Kisgyőri Népdalkör, a Tarsoly együttes és a Harsányi Kéknefelejcs Népdalkör lép színpadra. Délután a Forrás zeneművészeti iskola növendékei, majd Szécsi Viktória énekesnő szórakoztatja a közönséget. 15 órától Mészáros János Elek koncertje zárja a fellépők sorát. Mindemellett egész nap népi játékok, kézműves-foglalkozás, mesterségbemutatók és veterán gépek kiállítása várja az érdeklődőket.

A borítóképen: A nyári konyha kemencével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában