Tanszergyűjtő akció

2022.08.11. 16:00

Tanszert adományoznak az iskolás gyerekeknek

Több éve hagyomány a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan közös tanszergyűjtő akciója.

NHK

Forrás: MW

Az áruházlánc tapasztalatai alapján a családok füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig két-három évente vásárolnak az iskolás gyerekeknek. Különösen nehéz a helyzete azoknak a családoknak, ahol több gyerek iskolakezdésére kell felkészülni egyszerre. A NOE segít abban, hogy a tanszerek azokhoz a családokhoz kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rá. A gyűjtést helyi önkéntesek végzik. Ebben az évben is csatlakozott a kezdeményezéshez a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete. 

Három hosszú hétvégén 

A szeptember 4-ig tartó időszakban a Miskolc-Déli Auchan áruházban kapott lehetőséget a szervezet a tanszergyűjtésre. Augusztus 4-e és 7-e között már volt gyűjtés. De augusztus 18-tól 21-ig, illetve augusztus 25. és 28. között is várják a felajánlásokat az egyesület önkéntesei. A gyűjtés 10 és 19 óra között az áruház ügyfélszolgálatának környékén található. Főként olyan tanszereket várnak az adományozóktól, amelyek alapszükségletei egy általános iskolás gyermeknek vagy középiskolás fiatalnak.

(A borítóképen: Fontos a jó tanszer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában