Figyelnek a tehetségekre

2022.08.02. 11:30

Karriergyorsító program az MCC-vel

A Mathias Corvinus Collegium egyetemistáknak szóló tehetséggondozó programjára vasárnap éjfélig jelentkezhetnek a most felvett diákok.

PN

Konyári György, a Mathias Corvinus Collegium Miskolci Képzési Központjának Képviselet-vezetője

Fotó: Ádám János

- Mind a három korosztálynak szóló tehetséggondozó programunk nyitott - nyilatkozta szerkesztőségünknek Konyári György, az MCC miskolci képviselet-vezetője. - Mind a szeptembertől 5. osztályba lépőket, mind a középiskolásokat - 9-12. évfolyamosokat -, mind pedig az egyetemre most belépő gólyákat is várja a Mathias Corvinus Collegium – tette hozzá.

Friss egyetemistáknak

- MCC Egyetemi Programjába azokat várjuk, akik már felvételt nyertek a Miskolci Egyetemre, bejutottak az intézmény bármely karára, alapképzésre vagy akár osztatlan képzésre járnak majd ősztől. Ők augusztus 7-én éjfélig jelentkezhetnek, amihez minden fontos információt megtalálnak az mcc.hu honlapon – foglalta össze a miskolci képviselet vezetője.

Az ingyenes programban szükség esetén minőségi szálláslehetőséggel is várják a fiatalokat, akik szintén ingyen, idegen nyelveket is tanulnak, amelyben nemcsak a legnépszerűbbek közül választhatnak. 

- Különleges, egzotikus nyelvek elsajátítására is van lehetőség, emellett fejlesztjük vita- és prezentációs készségüket. Olyan 21. századi tudást szeretnénk nekik átadni, amely a hétköznapokban is jól használható, illetve az egyetemi éveiket is meg tudja könnyíteni. Ez egyfajta karriergyorsító pálya – hangsúlyozta Konyári György, aki úgy fogalmazott, hogy azokat a motivált fiatalokat várják, akik többet szeretnének kihozni az egyetemi éveikből.

Középiskolásoknak

- A középiskolás korosztályból való diákok – a 9-12 évfolyamosak - gyakorlatilag bármikor jelentkezhetnek az MCC képzéseire, vagyis most is van lehetőség csatlakozni a szeptembertől induló évfolyamunkhoz – hangsúlyozta Konyári György.

A Középiskolás Program az országban egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, közéleti eseményei iránt. 

- Itt is van lehetőség nyelvtanulásra, illetve hazai és külföldi tanulmányutak is szolgálják a fiatalok fejlődését.

A legkisebb MCC-sek

Akik most kezdik az általános iskola 5. osztályát, azok a Fiatal Tehetség Programhoz kapcsolódhatnak. Ez felmenő rendszerű, élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés. A Fiatal Tehetség Program (FIT) emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában