Magyarok kenyere

2022.07.04. 19:00

Kevesebb búzából is jut a magyarok kenyerére

Soha akkora szükség nem volt még a Magyarok Kenyere Programra, a nemzeti szolidaritás kiváló példájára, mint idén.

PGY

Taskó József, a NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

Fotós: Bujdos Tibor

A kenyér árának drasztikus emelkedése, a kárpátaljai háborús helyzet miatt a gyermekétkeztetés segítése a szociálisan rászoruló rétegekben még fontosabbá vált. Büszkék lehetnek a magyar gazdák – határon innen és túl is – arra, hogy évről évre példát mutatnak emberségből. Erről Taskó József beszélt szerkesztőségünknek. Abból az alkalomból készítettünk vele interjút, hogy a napokban újraválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökévé. Arra is kitért, hogy az aratás a napokban elkezdődött a megyében. Az aszály miatt nem számíthatunk gazdag termésre. Tavaly 220 termelő 46 tonna búzát adott össze, amiből 14 560 kilogramm lisztet őröltek a tiszapalkonyai malomban. Ezt 14, hátrányos helyzetű családokat felkaroló megyei civilszervezet kapta. De jutott belőle határon túlra is. A Magyarok Kenyere Program idei házigazdája a megyében Gönc lesz. Július 22-én itt ünneplik a termést és szimbolikusan összeöntik az adománybúzát, amelyet megyeszerte kilenc gyűjtőponton fogadnak: Mezőkövesden, Szerencsen, Mezőcsáton, Mérán, Hercegkúton, Tiszakeszin, Gesztelyen és Szendrőn. 

A teljes interjút hamarosan portálunkon olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában