Jegyzet

2022.06.22. 14:02

Aszályos vidék

Pap Gyula

Pap Gyula

Ha nem lenne elég csapás a régiónkban gazdálkodók számára az üzemanyagválság, a növényvédő szerek árának bummja, a forgalmazás problémái, még tovább nehezíti a helyzetet a csapadékszegény időjárás, mely két kategóriát alakított ki: aszályos és aszályosabb vidék található környezetünkben. Nem kedvezőek az előrejelzések sem ebből a szempontból, mondhatni a java még hátravan a szeles, csapadékmentes időszaknak. Valójában még a tavak mellett sem egyszerű kibírni a rekkenő hűséget, pláne nem aratás közben. Ezeket a megpróbáltatásokat talán kevésbé bánnák a termelők, ha sikerrel kecsegtetne a megerőltető munka. 

Nincs mese, fel kell pörgetni az elmúlt években azért már napirenden lévő kérdést, az öntözőrendszerek kialakítását, mert hiába az egyszerűsített, könnyített szabályozás, nagyobb lökés kell a folyamat beindulásához. Egyre jobban látszik, hogy nem sokáig tartható, hogy nálunk ilyen alacsony százalékot tegyen ki az összes gazdálkodási területből az öntözött területek nagysága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában