Zöldhulladék elszállításának idénye

2022.04.03. 15:00

Házhoz megy a zöldhulladék gyűjtés

Balogh Csilla

Elkezdődött a zöldhulladék elszállításának idénye. A BMH Nonprofit Kft. április 1. és november 30-a között kéthetente szállítja el az ingatlanok elől a meghatározott módon kihelyezett zöldhulladékot – közölte a társaság a honlapján. A maximum 240 literes zöldhulladékgyűjtő edénnyel rendelkező ingatlanhasználóknál az ürítés zsák mellőzésével történik. A zsákokba, illetve a gyűjtőedénybe falevelet, ágnyesedéket, vágott füvet, gyomot, azaz csak zöldhulladékot lehet belerakni.

A társaság arra hívja fel az ingatlanfelhasználók figyelmét, hogy amennyiben a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, azt nem szállítják el. Arról is tájékoztatnak, hogy a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve közterületet nem szennyező módon helyezhetőek el a zsákok mellett.

A zöldhulladék elszállításának időpontjait a www.bmhnonprofit.hu oldalon a saját települést kiválasztva, a hulladéknaptárból lehet megtudni. Egyéb információkról az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában