Munkalehetőség

2022.04.01. 17:00

Egymilliárd forint az encsi ipari parkra

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és az encsi önkormányzat közösen nyújt be pályázatot iparterület fejlesztésére.

Hegyi Erika

Konzorciumi megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka és Mikola Gergely, Encs polgármestere szerdán a megyeházán. A megállapodás lényege, hogy a megyei és az encsi önkormányzat közösen nyújt be pályázatot iparterület fejlesztésére az abaúji városban. A pályázaton elnyerhető összeg közel egymilliárd forint.

 

Az aláírás után Bánné dr. Gál Boglárka elmondta: óriási lehetőségek rejlenek nemcsak az encsi ipari parkban, de a megyénkben lévő minden ipari területben. Ezt igazolják az elmúlt évek adatai is, hiszen a számok azt mutatják, hogy megyénk ipari teljesítménye az elmúlt 10 évben 76 százalékkal nőtt.

 

Mikola Gergely jelezte, a pályázat segítségével körülbelül 15 hektár területet fejlesztenek majd. Már érdeklődő is van, a múlt héten két megállapodást kötött meg logisztikai cégekkel. A megyei önkormányzattal közös pályázat segítségével kiépítik a terület infrastruktúráját, a közműveket és a műszaki infrastruktúrát is, valamint az ipari parkhoz vezető utat. Mint fogalmazott, az ipari terület nemcsak Encsnek hoz majd fejlődést, hanem a térség másik két városának, Abaújszántónak és Göncnek is. A cél, hogy ez az abaúji mikrorégió is felkerüljön a nemzeti és nemzetközi gazdasági térképre.

 

Munkalehetőség

 

A megállapodás aláírásán részt vett dr. Hörcsik Richárd, Zemplén és Abaúj országgyűlési képviselője is, aki azt hangsúlyozta, Encsnek, de egész Abaújnak régi igénye egy új ipari park létesítése, hiszen a szikszói és a szlovákiai kenyheci ipari park között hatalmas terület fekszik számos településsel. Az új beruházások munkalehetőséget biztosítanak az itt élő emberek számára. A pályázat nagyobb súllyal esik majd latba amiatt, hogy Encs a megyei önkormányzattal közösen nyújtotta be azt. Az országgyűlési képviselő bízik abban is, hogy nemcsak a térségben élők jutnak majd munkához, de az Abaújból elszármazók is hazatérnek az autópálya és a vonzó munkahelyek miatt.

 

(A borítóképen: Mikola Gergely, Bánné dr. Gál Boglárka és dr. Hörcsik Richárd. Fotó: Hegyi Erika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában