Edelényi Kastélysziget

2022.04.26. 15:00

Díjat kaptak a példaadó műemlékgondozásért

ÉM

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért díjjal tüntette ki az Edelényi Kastélysziget kezelőit a műemlék és annak parkja életteli bemutatásáért, a látogatók magas színvonalú fogadásáért és kiszolgálásáért, a programok folyamatos szervezéséért.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a műemléki világnapon adja ki díjait. Idén az ünnepélyes megemlékezésre és a 2022-es díjak kihirdetésére április 22-én, az MTA Nagytermében megrendezett egész napos rendezvény keretén belül került sor. 2022-ben négy ICOMOS-díjat, négy Példaadó Műemlékgondozásért díjat és két Műemlékvédelmi Citrom Díjat osztottak ki a műemléki világnap rendezvényén.

Az ICOMOS 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amelynek szerepe meghatározó a világ műemlékvédelmében. Az ICOMOS által kidolgozott irányelveket a legtöbb ország átülteti saját műemlékvédelmi gyakorlatába. A nemzetközi fórumon is tevékenyen dolgozó tagok saját országukban nemzeti bizottságokat alkotnak. Feladatuk a nemzetközi és hazai műemlékvédelmi elvek összhangjának megteremtése.

A díjat Glázer Tamás ügyvezető igazgató és Virág Zsolt miniszteri biztos társaságában vette át Bay Judit intézményvezető.

(A borítóképen: Az elismerés átadása után. Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában