Könyvbemutató

2022.03.15. 15:00

Téves riasztás – világhírűszakértő a klímaváltozásról

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására Miskolcra érkezik Bjorn Lomborg dán környezeti szakértő, a Copenhagen Consensus Center alapító elnöke, aki korábban a Dán Környezetvédelmi Értékelő Intézet igazgatója és a Koppenhágai Üzleti Főiskola tanára volt.

Vendégelőadóként a False alarm – Téves riasztás című könyvét mutatja be március 16-án, szerdán 17 órától a MCC képzési központban (Miskolc, Szemere Bertalan. u. 4. - bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől.)

Bjorn Lomborgot a Time magazin 2004-ben a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta, 2005-ben a Foreign Policy and Prospect magazin listáján ő a világ 14. legbefolyásosabb tudományos személyisége, a World Economic Forumon pedig a „Fiatal Globális Vezetők” közé választották. 2008-ban a Guardian őt is azon 50 ember közé sorolta, aki megmentheti bolygónkat.

A miskolci pódiumbeszélgetésen mások mellett olyan kérdésekre is válaszol, minthogy mennyire hatékonyak a világszerte alkalmazott klímastratégiák? Valóban olyan apokaliptikus változásokat hoz az éghajlatváltozás az életünkben, mint azt a média, a politikusok és a zöld mozgalmak sugallják?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában