Munkáspárt és ISZOMM

2022.03.27. 13:43

Szolidáris érdekképviseletet ígérnek

A dolgozó emberek és a szociálisan rászorulók érdekeinek megjelenítését és képviseletét tartja legfontosabb feladatának a Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM).

ÉM

Fotó:

A dolgozó emberek és a szociálisan rászorulók érdekeinek megjelenítését és képviseletét tartja legfontosabb feladatának a Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm). Szövetségüket ezzel az egyetlennek tartják, amely a valódi baloldali értékeket képviseli – hangzott el azon a miskolctapolcai sajtótájékoztatón vasárnap, amelyen Huszti Andrea, az Iszomm és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke beszélt választási céljaikról.

 

Akik a mai magyar politikai színtéren baloldaliként nevezik meg magukat, nincs közük a dolgozó emberekhez. A mai közbeszédben „baloldalinak” nevezett pártszövetség választási programjából hiányzik a szociális dimenzió, érzéketlenek az elesettek iránt. Nem lehet baloldalinak nevezni egy olyan szerveződést, amely partnerként tekint a Jobbikra – mutatott rá Huszti Andrea, az Iszomm elnöke. Kifejtette: számukra a Magyarországon fenyegető szociális válság felszámolása az elsődleges cél. Ezért fogalmazták meg többek között a 250 ezer forintos minimálbér elérését, a családi pótlék 50 ezer forintra növelését és az öregségi nyugdíj minimuma 150 ezer forintra emelését.

 

 

Kimaradni a háborúból

 

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke sikerként könyvelte el, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi választókörzetében jelöltet tudtak állítani. Az egyszerű emberek képviseletében szorgalmazta a fiatalok életkezdését segítő állami bérlakásprogram elindítását és a mindenki számára elérhető, színvonalas egészségügyi ellátás megteremtését.

 

A Munkáspárt üdvözli a jelenlegi kormánynak a Magyarország érdekeit szem előtt tartó politikáját. Egyetértenek azzal, hogy az ország maradjon ki az orosz–ukrán háborúból – szögezte le Thürmer Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában