Miskolc

2022.03.24. 07:35

Mokrai Mihály kedvező áron jutott lakáshoz

A veszélyhelyzet ideje alatt kedvező áron vehette meg az önkormányzati bérleményét a DK helyi képviselője. Mokrai szerint jogszerű volt az adásvétel.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

A Mandiner birtokába jutott dokumentumok szerint 28 millió 400 ezer forintos vételáron jutott nagy alapterületű, Miskolc főutcáján elhelyezkedő, önkormányzati tulajdonú nagypolgári lakáshoz Mokrai Mihály, a Demokratikus Koalíció miskolci önkormányzati képviselője, a Velünk a Város frakció tagja – a lap szerint a Széchenyi utcában elhelyezkedő ingatlan a panellakások értéke alatti vételárért lett a DK-s politikus tulajdona. Az ingatlan nagy alapterületű (177 négyzetméter), a megyeszékhely főutcáján elhelyezkedő, nagypolgári lakás, rendkívül jó infrastrukturális lehetőségekkel (tömegközlekedés, vásárlási lehetőségek), így feltűnő és érthetetlen a jóval a panellakások értéke alatt maradó vételár – húzza alá cikkében a Mandiner.

 

Veres Pál hagyta jóvá

 

A lap arra is rámutat, hogy a birtokába került dokumentumokból kiderül, hogy Miskolc polgármestere, Veres Pál a veszélyhelyzet ideje alatt a közgyűlés jogkörében, de ahelyett egyedül eljárva egy határozatban hagyta jóvá a Széchenyi utcai ingatlan értékesítését a már említett 28 millió 400 ezer forintos vételáron. 

 

Mokrai Mihály tulajdonjoga az ­ingatlan-nyilvántartásba is bejegyzésre került, amelyről szintén dokumentumokat hozott nyilvánosságra a Mandiner a cikkében.

 

Megkeresésünkre Mokrai Mihály azt mondta: „1993 óta bérlem az ingatlant. A Miskolc Holding Zrt. ajánlotta fel megvételre, nem akartam megvenni. Az önkormányzati cég azért kínálta megvételre, mert a városnak nincs pénze.” A képviselő ismertette: havonta 128 ezer forint bérleti díjat fizetett a lakásért, amit 150 ezer forint körüli összegre emeltek volna meg az idén. 

 

A piacinál jóval alacsonyabb vételi árat pedig azzal magyarázta Mokrai Mihály, hogy a megvásárolt ingatlan nincs jó állapotban. A képviselő azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a felette lévő 167 négyzetméteres lakást 23 millió 180 ezer forintért értékesítette az önkormányzat.

 

(A borítóképen: Mokrai Mihály)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában