„Mint egy történelemkönyvben”

2022.03.11. 14:00

„Jól érzem itt magam, szeretem ezt az országot!”

Egy mexikói és egy bra­zil munkavállaló is jó helynek tartja hazánkat. 

Ujlaki Attila

– Azért választottam Magyarországot, mert volt egy szabad pozíció a SEG Automotive-nál gyárban minőségügyi mérnöknek, amire jelentkeztem, és szerencsére rám esett a választás, mindig is érdekelt Európa és azon belül Magyarország. Korábban a SEGA mexikói ágánál dolgoztam, tehát nem volt számomra új a munka, inkább a környezet – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Oscar López mexikói munkavállaló. – 2021 októberében érkeztem, és azóta dolgozom itt, úgyhogy lassan öt hónapja. Az a terv, hogy három évig maradok, de ki tudja, lehet belőle több is, hiszen nagyon jól érzem itt magam, boldog vagyok, nagyon szeretem ezt az országot, az ételeket, és persze az embereket, akik imádnak szórakozni. Persze a nyelv nagyon nehéz, de biztos vagyok benne, hogy javulni fog a tudásom. Nagyon elégedett vagyok a miskolci élettel, élvezem az itt töltött időt, szeretek új helyeket felfedezni, különféle szokásokat megismerni, ízletes új ételeket kóstolni és új emberekkel találkozni. Úgy érzem, hogy jó választás volt Magyarország, mert mindent összevetve nagyon színes az életem, és egy hétköznap sem telik el ugyanúgy – hangsúlyozta Oscar López. 

 

Kultúrsokk 

 

Giovanni Grillo brazíliai mun­ka­vállaló is a SEGA-nál dolgozik, a Bosch korábbi indítómotorokkal és generátorokkal foglalkozó részlegénél. – A SEGA tekintetében a miskolci telephely mindig a legnagyobbnak számított és viszonyítási alapot jelentett. Így amikor megkaptam a lehetőséget, hogy Brazíliából ide jöhessek, nem is volt kérdés, hiszen szakmai és személyes fejlődést jelent számomra. Hiszek az emberek és telephelyek közötti tapasztalat- és mentalitáscsere fontosságában. 2021 őszén érkeztem, és valószínűleg 2-3 évet fogok Magyarországon eltölteni, amíg tart a vízumom. Az elején nehézségekkel szembesültem, de ma már nagyon jól érzem magam.

 

„Lenyűgöz az ország kultúrája, úgy érzem magam, mint egy történelemkönyvben” - Giovanni Grillo

 

– Természetesen nagy kultúrsokk ért: nekem mint latin-amerikainak – mi szívélyes, mosolygó, érzületes emberekhez vagyunk szokva – a komolyabb és „hidegebb”, racionális emberek közt nem könnyű. Egy idő után elkezdtek az emberek megbízni bennem és befogadni a csapatukba, így otthon tudom érezni magamat Miskolcon és az országban. Ma már nagyon elégedett vagyok az itteni életemmel. Lenyűgöz az ország kultúrája, úgy érzem magam, mintha egy középiskolai történelemkönyvembe csöppentem volna. Az egészségügy, a közlekedés és az oktatás nagyon jól működik. Úgy vélem, hogy az európaiak általában tökéletesen egyensúlyozzák a magánéletet és a munkát – emelte ki Giovanni Grillo.

 

(A borítóképen: Oscar López és Giovanni Grillo. Fotók: ÉM)

Címkék#Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában