Átadó

2022.03.25. 12:00

A régi épület új funkciót kapott Homrogdon

Egy történelmi épületet újítottak fel és adtak át, hogy hat önkormányzat közös hivatalaként funkcionáljon a jövőben.

ÉM

Juhász Gábor polgármester és Demeter Zoltán országgyûlési képviselõ

Juhász Gábor polgármester elmondta, hogy az épület emlékei szerint turistaszálló volt, de többen sajt-, illetve galvánüzemként emlékeznek rá. 

 

– Nagy valószínűséggel az 1880-as évek végén kezdték el építeni, napjainkban éveken keresztül volt funkció nélkül, fűtetlenül, nagyon rossz állapotban. A pályázat, amelynek keretében sikerült felújítanunk, a vidékfejlesztési program volt, azon belül is a településképet meghatározó épületek rekonstrukciója. Szerencsére a lehető legmagasabb összeget sikerült elnyernünk a fejlesztéshez, amit a pályázati konstrukció engedett, önerővel együtt valamivel több mint 50 millió forintról van szó. 

Ebből az épület homlokzatát, tetőszerkezetét, ablakait újítottuk fel a modern kornak megfelelően, de az arculatán, térbeli megjelenésén nem változtattunk. Nagyon jól járt a közösségünk és a településünk azzal, hogy sikerült megmenteni és hasznosítani ezt a régi épületet, ami Homrogd központjában egy tér köré szerveződik – fogalmazott a polgármester.
 

Megőrizni, továbbadni 
 

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő hozzátette: „Köszönöm mindenkinek, aki ennek a projektnek a megvalósításában részt vett. Meg tudom erősíteni, hogy nagyon komoly elszámolási kötelezettségek vannak, de szerencsére a csapat meg tudott birkózni ezzel a feladattal. Azokat az értékeket, amelyeket az elődök létrehoztak, a ma élő nemzedéknek meg kell őrizni és tovább kell adni.”
 

(A borítóképen: Juhász Gábor és Demeter Zoltán a megújult épület előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában