Tájékoztató

2022.03.18. 17:30

A magyar sportnak van jövője

Több százmilliárdot fordított a kormány a sport fejlesztésére – hangzott el a témában rendezett megyeházi fórumon.

Bacsó István

Demeter Zoltán, Kiss János, Bánné dr. Gál Boglárka, Riz Gábor, Alakszai Zoltán és Vári Attila

Forrás: Bujdos Tibor

A kormány célkitűzése, hogy minden fiatal sportolhasson, ezért vezették be a rendszeres testnevelést az iskolákban, épülnek sportpályák, uszodák, és támogatják kiemelten a versenysportokat, valamint a sportinfrastruktúra fejlesztését, amely beruházásokkal azt is elősegítik, hogy minél több világszínvonalú eseménynek adhasson otthont Magyarország. 

 

Az alapoktól az élsportokig 

 

A mögöttünk lévő két kormányzati ciklusban ez idáig megvalósult és a tervezett projekteket tekintették át Miskolcon a megyeházán csütörtökön megrendezett sport- és közéleti fórumon, amelyen jelen volt dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott is. 

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: 

 

– Fontos, hogy tisztán lássuk a megtett utat és az előttünk álló időszakot. A mi nemzetünknek a sport szeretete és művelése mindig fontos volt. A magyar sportnak nemcsak múltja, hanem jelene is van, és a fejlődést látva jövője is lesz. 

 

Dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje büszke arra, hogy a választókerületében van Miskolc és az egész megye sportéletét meghatározó DVTK, amelynek fejlődése kiválóan példázza az elmúlt tizenkét év fejlődéstörténetét. Más egyesületekkel együtt nagyon rossz helyzetből emelkedtek fel, új stadionnal, sportcsarnokkal, Medical Centerrel és számos más beruházással – mondta. 

 

– Egykori testnevelőként az volt a legcsodálatosabb, amikor egy gyermekkel el tudtam hitetni, hogy ő magasabb teljesítményre képes. Politikai kérdés, hogy az alapoktól az élsportig hogyan épül fel a rendszer. Nagyon kemény utat kell bejárnia annak, aki erre adja a fejét, és nagyon nem mindegy, ehhez milyen támogatást kap, hogy eredményes lehessen – szögezte le Riz Gábor ország­gyűlési képviselő. 

 

– Büszke vagyok, hogy sok százmilliárdot tudtunk a sport fejlesztésére fordítani, és számos nemzetközi versenyt tudtunk rendezni. Erről korábban álmodni sem mertünk – mutatott rá Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, aki kiemelte az ellenzék által sokat bírált, de jól bevált taotámogatási rendszert, amely révén rendkívül sok sportberuházás valósulhatott meg az országban. 

 

Az eseményen Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ismertette az elmúlt tizenkét év kormányzati erőfeszítéseit, a kiemelkedőbb beruházásokat és számszerűsített támogatásokat. Kétszeres olimpiai és világbajnokként felidézte, milyen körülmények között edzettek ők, és mennyire mások a körülmények ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában