Fejlesztések

2022.02.06. 08:30

Több területet érintő fejlesztésekre pályáztak

ÉM

Az idei év első mezőkövesdi testületi ülésén február 2-án. Fotó: MÚ

Idén januárban öt pályázatot nyújtott be Mezőkövesd önkormányzata európai uniós források elnyerésére. A projektek keretében az alábbi fejlesztések valósulhatnak meg a városban: kerékpárút építése a mezőkövesdi szakaszon Mezőkövesd és Szentistván között, a Szőlő és Barack út közötti területen új játszótér kialakítása, a Bazsarózsa tagóvoda fűtési rendszerének korszerűsítése, a Közösségi Ház színháztermének emeleti lelátóján székek cseréje és az intézmény elektromos hálózatának felújítása. Emellett folytatódhat a csapadékvíz-elvezetés rendezése is a város egy újabb területén a Mária, Gábor Áron, Eszter, Emese utcák, valamint az Egri út és a Mátyás király út érintett szakaszain.

 

A képviselők döntöttek továbbá a Dohány út – Mindszenty út – Kánya-patak közötti szakasz felújítására pályázat benyújtásáról, valamint az ipari területek fejlesztését célzó projekt 3. ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárás indításáról is, és elfogadták egyebek mellett az idei költségvetés első olvasatát is.

 

(A borítóképen: Az idei év első mezőkövesdi testületi ülésén február 2-án)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában