Átadó

2022.02.24. 07:00

Arnóton életmentő defibrillátort és az Újszülöttek falát adták át

Az egyiket soha nem szeretnék használni, a másikat lehetőleg sokat.

Bacsó István

Szívleállás esetén mostantól kéznél lesz az életmentő defibrillátor Arnóton. Az eszköz éjjel-nappal elérhetővé vált a védőnői szolgálat Petőfi utcai bejáratánál, a főbejárat mögötti előtérben. A készülék használatáról később egy mentőtiszt tart majd bemutató oktatást az érdeklődőknek és önkéntes segítőknek. Az önkormányzat várja a jelentkezőket, akik szívesen segítenének másokon. 

 

Az átadóünnepség keretében került sor a védőnői szolgálat bejárata előtt egy új tábla kihelyezésére is, „Megérkeztem Arnótra” felirattal, amely ezentúl a település új kis lakóinak megszületését hirdeti.

„Két dolgot adunk ma át, az egyiket reméljük, hogy soha nem kell majd használnunk, a másikat remélhetőleg minél többször kell majd használniuk az arnótiaknak. A kormány támogatásával került beszerzésre ez az új defibrillátor, amire ne legyen szükség, de ha mégis, akkor mostantól rendelkezésre áll, ne legyen ennek hiánya az akadály. A másik az Újszülöttek fala. A Fidesz–KDNP kormánynak és nekem is a legfontosabb a család. Ezért igyekszünk minden támogatást visszaadni, amit korábban a baloldali kormányok elvettek, sőt egy olyan családtámogatási rendszert dolgoztunk ki, amely világszinten is egyedülálló” – mondta ünnepi beszédében Csöbör Katalin ország­gyűlési képviselő, majd a teljesség igénye nélkül felsorolta a családtámogatási rendszer számos elemét. 

 

Üveges István polgármester kiemelte: „2010 óta pályázati és saját forrásból folyamatosan megújul a település. Csak tavaly harminchárom pályázatról számoltam be a falu népének. A defibrillátor beszerzése egy újabb állomás. Az Újszülöttek falán pedig a táblácskák hirdetik majd Arnót lakosságának és országnak-világnak, hogy településünknek egy új kis lakója született. Egy évig lesz kint a táblácska a falon, utána azt megkapja a család ajándékba.” 

 

A nevek szülői beleegyezéssel kerülnek ki a falra, kislány születése esetén rózsaszínű, kisfiúnál kék táblára írva a hírt.

 

(A borítóképen: Üveges István, Csöbör Katalin és Makranczi Zoltán jegyző a kettős átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában