Miskolci Road Cycling Club

2022.02.08. 08:30

Aki akar, csatlakozhat a drótszamarasokhoz

Évadnyitó csapatbemutatót tartott a Miskolci Road Cycling Club.

KT

A Hotel Aurora különtermében szombaton délelőtt tartott, bensőséges hangulatú eseményt rendhagyónak is nevezhetjük.
 

Nyílt napok, közös edzések 
 

A versenyzőkön és a klub vezérkarán kívül ugyanis megjelentek a helyi kerékpáros élet mögött álló támogatók, a műfajjal szimpatizálók és a sportág iránt érdeklődő hobbisták is. Nyirkó Attila elnök és Somogyi László alelnök-menedzser manapság ritkán hallható szerénységgel beszélt az elmúlt években tett útjukról, a tavalyi sikereikről és az idei terveikről is. 

 

– Több kiváló kerékpárosunk van, ők esélyesek az úgynevezett top 10-es eredményekre, rajtuk kívül pedig olyan fi atalokkal rendelkezünk, akik az előttünk álló szezonban „fekete lóként” bármire képesek lehetnek – közölte az egyesület első embere, majd hozzátette: – Az idén harminc versenyen állunk rajthoz, és csapatunk tagjai részére edzőtábort is szervezünk. 

 

Az alelnök-menedzser elárulta, hogy mindössze néhány tízmilliós költségvetéssel rendelkeznek, ezért a jövőben anyagi bázisukat, és miskolci-borsodi szponzoraik körét kívánják bővíteni. Ennek jegyében négyszáz (!) céget, gazdasági társaságot és vállalkozást szólítottak meg, de az önkormányzat segítségében is bíznak. 

 

Az MRCC bemutatta az idei szezon hivatalos mezét, valamint elhangzott, hogy drótszamarasként nem feledkeznek el önként vállalt társadalmi megbízatásukról. Ennek jegyében szombati napokon nyílt, közös edzéseket tartanak, csoportjukhoz pedig bárki csatlakozhat, sőt egyenesen dicséretes, hogy gondolnak a parasportolókra és a gyengénlátókra is.
 

(A borítóképen: Nyirkó Attila és Somogyi László, az MRCC tisztségviselői beszéltek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában