Ha nem lenne családom...

2022.01.08. 07:00

Szépirodalmi műveket várnak a pályázatra

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdetett „Ha nem lenne családom...” címmel.

NHK

A család az elmúlt időszakban az érdeklődés középpontjába került, ezért érdemes átgondolnunk, s megfogalmazni személyes viszonyulásunkat, hiszen ez az, ami valójában számít. Ezt a gondolkodást szeretnék segíteni pályázatukkal, ahová olyan írásokat várnak, amelyek az alábbi kérdésekre keresik a választ: Milyen is lenne a család nélküli élet? Mi hiányozna, mi az, ami pótolhatatlan? Milyennek képzeljük életünket a családunk nélkül? Egyáltalán el tudjuk-e képzelni? Fiatalok pályázatait éppúgy fogadják, mint azokét, akik már önálló családot alapítottak. Utóbbiak írhatnak arról a családról is, amelyben felnőttek, és írhatnak az általuk alapított családról is. Azok is benevezhetnek – 16 éves kor felett –, akik nem tagjai az egyesületnek. Fejenként egy pályázatot kérnek, azonban egy családból többen is pályázhatnak. Elektronikusan, a [email protected] e-mailcímre várják az írásokat. A beadási határidő 2022. január 9., vasárnap éjfél.

 

A legjobb három művet pénzjutalommal díjazzák, továbbá beszerkesztik a NOE Levelek című magazinba, illetve önálló kötetben történő közlésüket is tervezik. A pályázati kiírás letölthető a www.noe.hu weboldalról.

 

Környezetvédelmi ötletek

 

A Zöld Követ Egyesület 18 és 25 év közötti fiataloknak hirdetett ösztöndíjprogramot. Innovatív környezetvédelem témakörben várnak olyan ötleteket, új kezdeményezéseket, amelyek elterjedésével együtt védhetjük meg a bolygónkat. Az ötlet lehet közösségi aktivitás, termék létrehozása, szolgáltatás, kommunikáció. A pályázattal anyagi támogatást, készségfejlesztést, megvalósítási és megjelenési lehetőséget kaphatnak a legjobbak. A pályázat benyújtásának határideje február 25. A pályázatról bővebb információ a https:// planetz.hu/otletpalyazat/ oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában