Többfunkciós épület

2022.01.05. 18:00

Munkahellyel is segítenek a Baráthegyi Majorságban

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, összeszerelő üzem létesül a Baráthegyi Majorságban.

Balogh Csilla

Forrás: Bujdos Tibor

Többfunkciós épület ékeskedik év végétől a Baráthegyi Majorságban. A Szorgoskert Nonprofit Kft. beruházásaként a tavaly év végén átadott 250 négyzetméteres épület két szintjén új üzemek kezdik meg működésüket február elejétől. A Szorgoskert Nonprofit Kft. bedolgozói kapacitását is bővíteni tudja az itt létesült új helyiségnek köszönhetően.

 

Tizenöt új munkahely

 

– A földszinti, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemben százszázalékos gyümölcslevek, valamint zöldség- és gyümölcskészítmények készülnek majd, bővítve a Baráthegyi Kincsestár palettáját. A második emeleten egy összeszerelő üzem kap helyet – mondta az Észak-Magyarországnak Jakubinyi László. A Szimbiózis Alapítvány elnöke hozzátette: A beruházás keretében tizenöt megváltozott munkaképességű munkavállalót napi hat órában foglalkoztat majd a Szorgoskert Nonprofit Kft. Az ő szükségleteikre már a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek, rehabilitációs szakmérnököt is bevontak a folyamatba.

 

A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemben szigorú élelmiszer-biztonsági szabályok mellett betanított gyümölcsfeldolgozó munkakörben dolgoznak majd a megváltozott munkaképességű munkavállalók, akiket infokommunikációs akadálymentesítéssel, fotós és piktogramos folyamatábrákkal és könnyen érthető leírásokkal segítenek majd a munkavégzésben.

 

A feldolgozórészlegnél értelmileg akadályozott, autizmus spektrumzavarral küzdő, hallássérült, egészségkárosodott munkavállalók is dolgoznak majd.

 

Könnyű és átlátható

 

Jakubinyi László kifejtette: a munkaállomásokat az ő igényeikhez igazodva alakítják ki, elkerülve a zsúfoltságot és biztosítva a könnyű, átlátható és egyértelmű technológiai útvonalakat. A munkafolyamatokat is igyekeznek egyszerű, könnyen átlátható lépésekre lebontani.

 

– Mi mindannyian azért dolgozunk, hogy segítsük és megkönnyítsük a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását azáltal, hogy lehetőségeket teremtünk és biztosítunk nekik. Ennek érdekében számos, a megyében található speciális szakiskolával is együtt dolgozunk.

 

Előnyben részesülhetnének

 

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával kifejlesztettünk egy pályaorientációs társasjátékot a tanulásban akadályozott, illetve hátrányos helyzetű fiataloknak, mely elsősorban a 16–24 éves, pályaválasztás előtt álló speciális szükségletű diákok munkára való felkészítését, illetve sikeres munkavállalását segíti. Nemrég egyeztettünk a szaktárcával egy jogszabály-módosítás lehetőségéről, amely azt segítené elő, hogy ezek a diákok valamilyen módon előnyben részesülhessenek a nyílt munkaerőpiacon – hangsúlyozta az elnök.

 

(A borítóképen: Februárban telik meg élettel az épület a majorságban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában