Több sérült

2022.01.14. 13:54

Jeges, csúszós utak, balesetek pénteken Borsodban

Mentőautó frontális ütközése személyautóval, árokba borult kisteherautó az időjárási viszonyok miatt.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Globo Televízió

Pénteken reggelre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több településen találkoztak a lakosok jégréteggel az utakon és ráfagyott csapadékkal az autókon. A jeges utak a reggeli órákban és még a délelőtt folyamán is okoztak fennakadásokat a közlekedésben mind az autósok, mind pedig a gyalogosok számára. A borsodi megyeszékhelyen napközben a hó is szállingózni kezdett.

 

Több sérült

 

Látszott a jeges utak hatása, mely főleg Szerencs környékére koncentrálódott. Pénteken délelőtt öt közlekedési balesetnél helyszíneltek egy időben a rendőrség munkatársai. Ezek személyi sérüléssel és anyagi kárral is jártak és a csúszós, nedves útviszonyokra vezethetőek vissza – mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense.

 

Egy autó vezetője Szerencs irányából Prügy felé tartott, amikor az elsődleges adatok szerint feltehetően a jeges úttesten megcsúszott, és áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy mentőautónak. A balesetben az autó vezetője, a mentőápoló, a mentőautó sofőrje, és a szállított beteg is megsérült. A személyautó sofőrje egy középkorú nő fedett hasi sérüléseket szenvedett. A mentőautóban szállított beteg zúzódásokkal, a mentőápoló kulcscsonttöréssel, a gépkocsivezető pedig mellkas zúzódásokkal került kórházba - tudatta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa. Hozzátette: a mentés idejére a helyszínre érkezett több mentőautó is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a mindenkori út-, és időjárási viszonyokhoz mérten közlekedjenek, illetve válasszák meg járművek sebességét.

 

Árokba borult

 

Szinte egy időben az előző balesettel összeütközött egy személyautó és egy kisbusz a Szerencs és Prügy közötti útszakaszon pénteken délelőtt a jeges út miatt. A karambol következtében a kisbusz az árokba hajtott. A balesethez, amelyben személyi sérülés nem történt, a szerencsi hivatásos tűzoltók vonultak ki – tájékoztatott Dojcsák Dávid a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Még lehet fagy

 

Az időjárás előrejelzés szerint a hétvégén számottevő csapadék nem lesz, lehet fátyolfelhő az égen, azonban a nap is előbújik. A hőmérséklet emelkedik valamelyest, megyénkben nulla fok körül alakul, de a havas fagyzugos helyeken továbbra is maradnak a mínuszok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában