Fejlődés

2024.05.09. 09:30

Még élhetőbb település lesz Onga

Csapadékvíz hálózat felújítása és bővítése kezdődik Ongán az „Élhető települések” című felhívás keretein belül.

Boon.hu

Szakmai megbeszélés Ongán

Fotó: olvasó

A projekt célja egy karbantartott, gondozott bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása Onga település közigazgatási határán belül. A beruházás Onga belterületét érinti, ahol jelenleg foltokban kiépített csapadékvíz elvezető rendszer található, a csapadékvíz szabálytalanul a közterületeken, az utcák burkolatán, vagy az útburkolat mellett a padkákon folyik le. 

Projektnyitás Ongán
Fotó: olvasó

A domborzati viszonyok, a jelentős szintvonalbeli különbségek miatt a nagyobb intenzitású csapadékvíz rendkívüli felületi károkat okoz. Az elöntésekből, belvízből származó károk minimalizálása érdekében a településen olyan állapotba kell hozni a vízelvezető árkokat és műtárgyakat, hogy azok alkalmasak legyenek a csúcsvizek elvezetésére. 

Uniós forrásból 

"A belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelő mértékű kiépítése rendkívül fontos feladat a városban, hiszen a lehulló és összegyűlt csapadék így nem az utak, házak, kertek irányába ömlik, veszélyeztetve az ott lakók tulajdonát, a település értékeit, hanem irányítottan és biztonságosan elvezethető"

 – mondta el a projektnyitó rendezvényen Dr. Trizsi Zalán, a város polgármestere, majd részletesen is bemutatta a projektet, amely két ütemben fog megvalósulni a városban. A 212 milliós beruházás uniós forrásból és hazai költségvetési támogatásból jöhet létre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában