Rangsor

2021.12.21. 17:07

Rangos lista első harmadában a Miskolci Egyetem

A napokban tette közzé legfrissebb 2022-es hivatalos regionális rangsorát a londoni székhelyű QS nemzetközi egyetem-rangsoroló cég.

Fotó: Bujdos Tibor

A listán szereplő 450 intézmény közül a Miskolci Egyetem a 140. pozíciót szerezte meg.

 

Erre a listára úgy lehet felkerülni, ha az adott egyetem az elmúlt évben minimum 100, a Scopus nemzetközi tudományos adatbankban is látszó tudományos művet publikált. Ezt a szintet a Miskolci Egyetem 2005 óta minden évben teljesítette.

 

2020-ban átlagban minden nap megjelent egy miskolci Scopus-cikk, idén pedig már ezt az értéket is túlteljesítette az intézmény.

 

Magyarország a „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” régió részét képezi, ami lényegében a volt szocialista országokat jelenti a szovjet utódállamokkal és Törökországgal együtt, ide nem számítva a volt NDK-t, ami ma Németország részeként a Nyugat-Európai régióhoz tartozik.

 

Ebben a térségben fokozatosan nő a QS által figyelembe vett egyetemek száma: 2017-ben még csak 200 egyetemmel, 2022-ben pedig már 450 egyetemmel mérték össze a Miskolci Egyetem teljesítményét. Az idei listán összesen 16 magyar intézmény található, közülük 9. helyen áll a ME.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában