Hiba

2021.12.13. 20:05

Öt települést érintett a csőtörés

Több mint húszezer embert, öt települést érintett az a csőtörés, amely Mezőnyárád mellett történt a Bükkábrányt Mezőkövesddel összekötő 400 milliméteres fővezetéken.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Már reggel elkezdték a hiba felkutatását és javítását az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársai, a cég kérdéseink után, délután adott ki közleményt a hibáról, választ a kérdésekre később ígértek. Lecsökkent a nyomás Mezőkövesden, Mezőkeresztesen, Mezőnagymihályon, Tardon, Szentistvánon is. Az ÉRV Zrt. esti közleménye szerint a hibát kijavították, nagy szakaszon cserélték ki a vezetéket, megkezdték a rendszer visszatöltését, a víz zavaros lehet, de iható. Az érintett településekre lajtos kocsikat küldtek, ezek közül néhány, például a mezőkövesdiek járják az utcákat, van, amely egy fix helyen várja a fogyasztókat. Majoros János, Mezőkeresztes polgármestere szerint a szolgáltatás kedden reggel, délelőtt állhat teljesen helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában