Karácsonyi rendezvény

2021.12.23. 16:00

Ajándék a rászorultaknak

Megtartották a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi rendezvényét Mezőkövesden.

ÉM

Forrás: Olvasónk küldte

A helyi önkéntesek segítségével száz élelmiszercsomagot adott át Tállai András országgyűlési képviselő a rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi ünnepségén Mezőkövesden. 

 

Az előadáson az intézmény lakói adtak elő egy rövidebb műsort, melyben verseket szavaltak, illetve közösen énekeltek. Jelenleg a létesítményben harmincan élnek életvitelszerűen, a fiatalabb generációktól a legidősebbekig. 

 

„Szeretném megköszönni a Máltai Szeretetszolgálat, illetve az önkéntesek munkáját, akik hatalmas odaadással és odafigyeléssel bánnak bajba jutott embertársainkkal. Különösen fontosnak tartom, hogy segítsük és támogassuk egymást. Nemcsak a karácsony közeledtével, hanem az év 365 napján” – fejtette ki gondolatait Tállai András. 

 

A Mezőkövesdi Máltai Szeretetszolgálat és Gondviselés Háza 2005 óta segíti a rászorulókat. A nappali melegedőt mint személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és az éjjeli menedékhelyet mint szakosított ellátási formát integrált formában működtetik annak érdekében, hogy a segítségnyújtás minél hatékonyabb legyen. Munkájukat a keresztény szellemiség és a szociális munkások etikai kódexe vezérli. A karácsony közeledtével gyűjtéseket is szerveznek, hogy segítséget nyújtsanak a Mezőkövesden és térségében élő rászoruló családoknak és embertársaiknak.

 

(A borítóképen: Tállai András, Bukta Viktória, a Gondviselés Háza intézményvezetője és Balogh Csaba, a Mezőkövesdi Máltai Csoport vezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában