légszennyezettség

2021.10.29. 13:22

Tovább romlott a levegőminőség több borsodi településen

Négy megyei várost érint a levegő minőségének romlása.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön Nyíregyházán és Sajószentpéteren veszélyes, Debrecenben, Miskolcon, Kazincbarcikán, Putnokon, Salgótarjánban, Szolnokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán és Várpalotán egészségtelen volt a levegő minősége a Levegőhigiénés Index (LHI) alapján. További tizenegy, mérőállomással rendelkező település levegőjének minősítése volt kifogásolt a Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése szerint.

Rossz levegőminőség esetén légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához. Javasolják, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszere (pl.: inhalátor). Veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéri környezetben – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján.

A meteorológiai előrejelzés alapján nem várható javulás a következő napokban. Egészségünk megóvása érdekében ne szennyezzük környezetünket, mellőzzük a helytelen fűtési módok alkalmazását, illetve a zöldhulladék égetését!

(A borítókép illusztráció)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-megyenkbeli-telepulesen-is-megnott-a-legszennyezettseg-5940104/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-tudobetegseg-alakul-ki-a-szallo-por-miatt-5935244/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában